Clavicont

a Parkinson kór legyőzéséért.

 • A Parkinson kór korai diagnózisa
 • Folyamatos monitorozás és terápia kontroll
 • Számszerűsített kiértékelés
 • Bővülő kutatási lehetőségek.

Rólunk

A Clavicont projekt 2012-ben indult, amikor néhány lelkes kutató egy véletlen megfigyelést követően a gépi adatgyűjtés és adatfeldolgozás újfajta
megvalósítására és újfajta alkalmazási lehetőségeire jött rá.

Jónéhány év önként végzett munka után 2017-ben terveink végigvitelére önálló vállalkozást alapítunk, amely orvosi alkalmazásokra specializálódik. Hamarosan
már ennek keretein belül folyik a termékfejlesztés és a piacra vitel előkészítése.

Összeszokott csapatunk adattudósokból, mérnökökből, informatikusokból és orvosokból áll.

Több év önkéntes, intenzív munka, gondolkodás, tudás gyűjtés jelzi munkatársaink elkötelezettségét. Megoldásainkba önálló, saját know-how-t építünk be és létező felhasználói igények mentén fejlesztjük őket.

Küldetés

Munkatársaink nem a kötelező formaságok egyik pontjának tekintik a társadalmi hasznosság pontos és valós meghatározását, ténylegesen létező társadalmi
problémák megoldását. Ezt a mögöttünk hagyott idő is alátámasztja.

 1. A Parkinson kór hosszú lappangási ideje nehezíti a betegség kialakulásának kutatását. A korai felismerés támogatásával ezt a problémát csökkenteni fogjuk.
 2. A korai felismerés hiánya azt is meggátolja, hogy a beteg időben kapjon megfelelő ellátást, életmódváltásra vonatkozó tanácsokat. Teszünk azért, hogy ez változzon.
 3. Az alkalmazott gyógyszerek, terápiák hatását jó lenne minél pontosabban és minél nagyobb gyakorisággal mérni. A jelenlegi orvosi gyakorlatban a gyógyítás folyamán többhónapos időközökkel, vizuális és tapintásos módszerrel történik a kontrol.

Mi olyan eszközt adunk, amelynek használata olcsó és egyszerű, mégis jelentős javulást hoz a betegség monitorozásában.

Specialised software version for each type of users

Termék

Clavicont • neurológiai és pszichológiai
diagnózisok felállítását támogató eszköz

A neurológiai problémák között legelőrehaladottabb eredményeink a Parkinson kórhoz kapcsolódnak. Ennek (és más központi idegrendszeri eredetű bénulásos betegségeknek) a kellő időben való kimutatása nem megoldott, a diagnózisát is csak
a tünetegyüttes alapján állapítják meg, bár ezt az orvosok kellően egzaktnak tekintik.

A korai diagnózis megoldási lehetőségeit világszerte nagy erőkkel kutatják, egyelőre gyakorlati alkalmazás nélkül.

A mi megoldásunkkal az esetek jelentős százalékában nagyon korai és megbízható diagnózist tudunk biztosítani.

A potenciális betegek számára a betegségben a funkciómegtartás szempontjából kiemelkedő jelentőségű a korai kezelés, a korai szűrés felé terelve őket, ennek a lehetőségét teremtjük meg.

Parkinson halálozások száma / millió fő, 2012
Parkinson halálozások száma / millió fő, 2012
0-6
6-12
12-36
36-60
60+

A késői felismerés mind a betegek kezelésében, mind a kutatásokban komoly gátló tényező, így a korai diagnózis lehetősége óriási értékkel bírna.

A másik probléma, hogy a már diagnosztizált és kezelés alatt álló betegeknél nehézséget jelent a betegség progressziójának mérése, és gyógyszerváltások, kezelések váltásának a hatásának a pontos mérése.

Mit jelent a ‘termék’?
Mit jelent a ‘termék’?

A Clavicont szoftver egy adatgyűjtő részből (felhasználói modul és technikai modul) és egy, a kiértékelést segítő részből (orvosi modul) áll.

Működés közben teljes egészében a háttérben fut, ami számos előnyt jelent, pl. pontosabban kiértékelhető mérési adatokat.

Azaz a vizsgált személy

 • semmit nem kell, hogy másként csináljon, mint egyébként szokott
 • semmilyen külön aktivitást nem kell végeznie
 • semmilyen külön hatás őt nem éri

Az adatok vizsgálata három szinten történik

 • katalogizált jelenségek és a dinamikai paraméterek kvantitatív értékelése
 • jelentésszerkesztő, adatbányász funkciókkal végzett, magasan feldolgozott analitikák
 • új tudás szerzése mintakereső alkalmazással
A Clavicont rendszer áttekintése
A Clavicont rendszer áttekintése

ClaviTeam

Urszin Sándor

Urszin Sándor

CEO

Vezetőként fő feladatom a munkatársaink munkájának összehangolása és annak elősegítése, hogy erőfeszítéseink találkozzanak ügyfeleink igényeivel.

Dr. Szabó Sándor

Dr. Szabó Sándor

Kutatás-Fejlesztési Igazgató

Kutatás-Fejlesztési vezetőként feladatom a szoftver és hardver fejlesztés irányítása és a megfelelő technológiák kiválasztása, valamint a validálás koordinálása.

Soltész Péter

Soltész Péter

Vezető Adatelemző

Gépi tanulási és statisztikai modelleket építünk gépelésből származó mutatókra, melyek az idegrendszert olyan szemszögből mutatják, ahonnan még csak kutatók szűk köre nyert betekintést.

Borbély Krisztián

Borbély Krisztián

Adatelemző

Adatelemzőként dolgozom, a szoftverfejlesztés egyéb területeit - diagnosztikai, monitoring algoritmusok - érintve. Munkámban neuropszichológiai ismereteim is nagy segítséget nyújtanak.

Várhelyi Gábor

Várhelyi Gábor

Villamosmérnök

Szenzorrendszereket és eszközöket fejlesztek, egy nyomásérzékeny billentyűzeten és azt kiegészítő optikai rendszeren dolgozom, mely képes billentyű-lenyomást a lenyomó kézhez rendelni.

Biró László

Biró László

Minőségellenőr

Küldetésem a termék magas minőségének biztosítása, emellett hangsúlyt fektetek a csapatmunkára, hogy innovatív eljárásokkal ismerhessük fel a Parkinson-kór tüneteit korai stádiumában.

Bővülő csapatunk dinamikus és jól együttműködő munkatársakból áll.

Jelenleg senior és junior adatelemzőket keresünk.

További információ és jelentkezés

ClaviNews

9 tünet, ami Parkinson kórra utalhat

Összegyűjtöttük a kilenc leggyakoribb tünetet, amelyek a Parkinson kórra figyelmeztethetnek. Néhány közüllük jól ismert, másokról viszont a legtöbben nem is gondolnánk, hogy köze lehet a Parkinson kórhoz. A legfrissebb tanullmányok szerint azonban ezek is utalhatnak a betegség kialakulására. Legyen tisztában velük, és ha az itt felsorolt tünetek közül kettőt vagy többet tapasztal, keressen fel neurológus …

April 19, 2018Tovább

Even advanced PD may remain hidden

Even those patients remain undiagnosed with advanced PD who visited regularly their doctors  – showed our experiences after the weekends’s Suburb Health Day, held in the 16th district’s Medical Center at Budapest.   It was the first time that the Clavicont’s diagnostic software was available for interested visitors, we thank them all who tried it …

April 16, 2018Tovább

Még az előrehaladott Parkinson kór is rejtve maradhat

Még azoknál is rejtve maradhat az előrehaladott Parkinson kór, akik egyébkén rendszeresen járnak orvoshoz – ezzel a tanulsággal zárult számunkra a hétvége a XVI. kerületi rendelőintézetben tartott Kertvárosi Egészségnapon. A rendezvényen első alkalommal próbálhatták ki az érdeklődők a Clavicont szoftverét. Nagy izgalommal készültünk az eseményre, és nagyon köszönjük a bizalmat mindazoknak, akik kipróbálták, számunkra két …

April 16, 2018Tovább
További hírek a Clavicont Blogon

Fent vagyunk Facebook-on és Linkedin-en is.

Napi frissítések termékeinkről, projektjeinkről és kutatási tevékenységeinkről a Clavicont social media csatornáin!

Kapcsolat

A Clavicont fejlesztése Magyarországon zajlik.

Kérdése van a rendszerrel kapcsolatban?
Munkatársaink állnak rendelkezésére.

Urszin Sándor, R&D Igazgató
urszin.sandor@clavicont.hu
+36 30 611 6331